Moški pohodni čevlji, kot darilo

Bližal se je rojstni dan mojega moža. Tako kot vsako leto, tudi tokrat nisem vedela, kaj naj mu kupim, dokler nismo en vikend šli v hribe in sem videla, da bi mu novi pohodni čevlji, še kako prav prišli, ker je imel zelo slabo obutev in njegov korak dobesedno ne samo da ni bil udoben, ni bil niti varen. 

Vedela sem, da mu ti moški čevlji, ki jih ima sedaj, kot oblika odgovarjajo, tako sem tudi vedela za številko. Nisem hotela riskirati, zato sem šla v trgovino z obutvijo, kjer je on kupoval čevlje, kajti številke so povsod različne in lahko mu ne bi bili prav, če pa grem v isto trgovino glede številke in modla ne morem zgrešiti. Bila sem srečna, ker sem končno dobila njegovo darilo. Imela sem občutek, da mu vsako leto kupim kar nekaj, ker mi vedno reče, da ne potrebuje ničesar, tokrat pa sem končno bila prepričana, da bo darilo dobro, praktično in da ga bo vesel. 

Na dan rojstnega dneva so ga pohodni moški čevlji čakali v dnevni sobi. Darila nisem prav nič zavijala, samo eno veliko pentljo sem dala na vrh. Ko je opazil škatlo, je že vedel kaj je in bil presrečen. Končno sem videla tisti srečen nasmeh, da je tudi on vesel darila, kot vsi mi, kajti on se za nas vedno potrudi. Ni jih takoj obul, prvo je pogledal kakšni pohodni moški čevlji so to, koliko so stali in kje sem jih kupila, na zadnje pa jih je obul z planinskimi nogavicami, kot se mora in moški čevlji so bili idealni. Kako sem bila srečna, da jih ni bilo potrebno zamenjati, da so bili prave oblike, velikosti in barve. Vse je štimalo. 

Korak v njih je bil sproščen in lahek. Tako so lahko moški pohodni čevlji lepo darilo za vašega moža ali fanta, če le kdaj pa kdaj obišče kateri planinski vrh ali planinsko kočo.