Posteljnina iz svile je nov okras moje spalnice

Posteljnina pomembno vpliva na videz spalnice. S svojo barvo, vzorcem pa tudi materialom lahko sobo poživi ali jo umiri. Moja soba je bila še do pred kratkim precej mirna, saj so v njej prevladovali umirjeni in nič kaj živahni pastelni toni. Zdelo se mi je, da je takšen stil sobe že zdavnaj preživet in da prostor vse bolj spominja na spalnico moje babice. Ker pa še nisem tako stara, sem sklenila ukrepati in se odločila, da je čas za korenito spremembo. Pri prenovi sem se držala vodila, da v spalnici ne samo zamenjam pohištva, temveč prostor tudi barvno poživim.

Zavedala sem se, da bodo morale pri prenovi konkretnejšo spremembo doživeti tudi posteljnina, stene in zavese. Stene sem prepleskala v različne odtenke temno roza barve, se znebila starega pohištva in ga zamenjala z novim. Izbrala sem minimalističen stil, le nekaj drznejših kosov je izstopalo po svojih skoraj baročnih oblikah. Sem že omenila, da se je na udaru moje na novo odkrite dekoracijske žilice znašla tudi posteljnina?

Posteljnina, ki sem jo imela na postelji do tedaj, ni bila nič posebnega niti po videzu niti po materialu. Opogumila sem se in se odločila eksperimentirati z njeno barvo in materialom. Že dalj časa me je zanimala posteljnina iz svile in ker se je bližalo poletje, sem se odločila poskusiti. Svilena posteljnina namreč, ko je zunaj najbolj vroče, ohranja prijeten hlad. V trgovini, specializirani za spalni program, v kateri sem izbirala posteljnino, me je lepota svile popolnoma prevzela. Odločala sem se kar precej časa in na koncu izbrala svileno posteljnino v črni, vijolični in bronasti barvi, ki se ujema z novimi zavesami. Naložba se je splačala. Moja soba je dobila nov, bolj mističen in prefinjen pridih, moj spanec pa je šele zdaj spoznal udobje, ki ga zasluži.