Študentsko življenje, prehrana in eko zabojček

Kako hitro je moja hčerka zrasla, sedaj je že odrasla in odhaja od doma, ker gre študirat v drugi kraj, kjer bo tudi živela. Kot mama sem se obremenjevala kako bo, kaj bo jedla, ali bo zmogla. Sprva sem ji eko zabojček zelenjave vedno dajala zraven, ko je prišla domov, potem pa je vedno manj hodila domov, ker se ji splačalo.

No, zame to niso bile lepe besede, še kako rad bi videla, da bi prišla večkrat in bi ji jaz povrnila stroške, samo da pride in da malo poklepetava. Kar naenkrat nisem več vedela, kako živi, ali se ima lepo, klicala me je samo takrat, ko se je kaj prehladila. Videla sem, da je pogosto prehlajena, zato sem se odločila, da ji bom eko zabojček naročila pri podjetju, ki se s tem ukvarja v njihovem kraju. Tega ji niti povedala nisem, tako da je bila zelo presenečena, ko so ji eko zabojček prinesli. Seveda je vedela, da ji ga pošiljam jaz, takoj, ko ga je dobila, me je tudi poklicala in rekla, da tega ne rabim delat. A sama dobro vem, da to potrebuje. Tako sem ji eko zabojček pošiljala in plačevala še naprej. 

Vedno ko ga je dobila, me je poklicala, kasneje pa sva se dogovorile, da si eko zabojček izbira sama in da ji bom ta strošek plačala jaz. Kajti ona najbolj ve, katero hrano ima rada in tako si je lahko naročila točno takšno, ki jo je rada pripravljala in jedla.

Sama te možnosti, ko sem bila študentka nisem imela, ker takšna ponudba še sploh ni obstajala, sedaj to možnost moja hčerka ima, zato ji bom eko zabojček plačevala do konca študija, da bo le jedla zdravo in raznoliko hrano. Saj veste, da se študentom vedno mudi in nikoli ni časa za pripravo dobrih jedi, pojedo nekaj na hitro.