Za koga vse je lahko primeren kemični piling

Zagotovo ste za kemični piling že uspeli slišati, še posebej če dobro skrbite za nego ter zdravje svoje kože. Pri takšni vrsti pilinga se kontrolirano odstrani zgornji sloj kože, in sicer do določene globine. Na takšen način se lahko dovolj učinkovito spodbudi obnova pa tudi rast nove, lepše in ne nazadnje še pomlajene kože. Glede na samo delovanje pa lahko kemični piling razdelimo na povrhnjega, srednje globokega ali pa globokega.

Globina pilinga se praviloma izbere glede na vrsto ter velikost sprememb, ki jih želimo odstraniti pa tudi na sam čas okrevanja. V primerjavi s površinskim je srednje globok in tudi globok kemični piling zagotovo precej bolj učinkovit. Zavedati pa se moramo, da je zato tudi okrevanje nekoliko daljše.

Za odstranjevanje pigmentnih sprememb na koži

In za koga je kemični piling še posebej dobrodošla izbira? Zagotovo za vse tiste, ki so na primer želite na relativno hiter pa tudi dovolj učinkovit način odstraniti pigmentne spremembe oziroma rjave madeže ali pege na koži. Prav tako je postopek zaželen za zdravljenje vdrtih in hipertrofičnih brazgotin, za glajenje gub, za izboljšanje kakovosti in tonusa kože, za odstranjevanje struktur nepravilnosti kože.

Ne nazadnje je kemični piling odlična izbira tudi za vse tiste posameznike, ki se soočajo z aknami.

Tovrstna oblika pilinga se lahko uporablja na vseh delih našega telesa

Odlična novica pa je, da se kemični piling lahko uporablja na prav vseh delih našega telesa. Najpogosteje pa se tovrstni postopek uporablja na obrazu, vratu, dekolteju in na rokah, torej na nekoliko bolj izpostavljenih oziroma vidnejših telesnih delih.

Ker kemični piling lahko zelo izboljša samo kakovost kože, se posledično uporablja tudi v kombinaciji z operativnimi posegi za pomlajevanje obraza. Še zlasti to velja za tistem, pri katerih se spreminja položaj in zgradba globljih tkiv.

Globina samega delovanja pa je odvisna zlasti od sestavin raztopine za kemični piling.