Začetek dela obrezovanja trte in delovne rokavice

Hitro mine zima in pride pomlad, ko se začne delo. Sama priznam, da mi zima paše ravno zato, ker zunaj ni dela. Včasih sem rada delala zunaj, sedaj pa vedno manj. Sedaj sem v neki fazi, ko bi enostavno rada bila lepa, zato pa mi pridejo prav delovne rokavice, da ko moram narediti kakšno delo, da moje roke in nohti ostanejo lepi. Pravzaprav se sama sprašujem, kje sem izgubila ta žar do zemlje in dela zunaj. Zakaj mi je to vse postalo tako odveč?

Najbolj srečna sem, če se spomladi vleče slabo in mrzlo vreme, kajti tako se dela začnejo kasneje. Vseeno, pa moj oče kar hitro pride in mi obreže vinsko trto. Seveda mene čaka pobiranje, tako pridejo na vrsto delovne rokavice, da se ne opraskam. Včasih jih nisem nosila, pa ni bilo tako hudo, le kje pa kje, sem dobila kakšno prakso, danes pa obvezno nosim delovne rokavice, ker si resnično želim imeti dolge, lepe nohte. Včasih jaz nisem imela dolgih nohtov, danes pa mi pomeni veliko, brez njih imam občutek, da so moje roke grde. Pa saj gre. Lahko tudi delam in mi nohti ostanejo lepi, le delovne rokavice moram vedno imeti na rokah.

Prav spomnim se, kako sem včasih na delovne rokavice pozabljala, sedaj se to ne more več zgoditi, pa se mi lahko še kako mudi. Ja, malo sem spremenila svoje prioritete in sedaj gledam na vse malo drugače. Tudi jaz sem rada lepa, imam rada dolge nohte, vedno sem hodila okoli z kratkimi nohti, ker sem večina časa delala zunaj na zemlji. Sedaj me rešijo delovne rokavice, da imam lahko oboje, delo na zemlji in lepe nohte. Navadila sem se na delovne rokavice, čeprav priznam, da sem potrebovala nekaj časa, ker je lažje delati brez njih. Ampak, ko se navadiš, pa ne znaš več delati, če jih ne uporabljaš.