Najboljša morska rižota, ki jo pripravlja Izola restavracija blizu mojega doma

Danes se mi ne da kuhati rižote, pa tako zelo si jo želim in, ker vem, da ima zelo dobro v sosednja Izola restavracija, se bom na kosilo odpravila kar tja. Rižote in testenine si vedno pripravim sama, ker je to res najlažja priprava jedi in sem vedno proti, da se za takšne jedi hodi v restavracijo. Ampak včasih pa enostavno pride dan, ko se mi neljubi nič in rabim dan brez kuhanja. 

Ko se mi zgodi tak dan, se običajno odločim, da mi izbrana Izola restavracija pripravi, kar si sama ne znam pripraviti ali pa je preveč zamudna priprava. Danes mi pa prav diši rižota in nič drugega. Rižota z morskimi sadeži in še dobro, da imam to srečo, da meni najboljšo pripravlja ravno Izola restavracija, do katere imam tri minute hoje. 

Ura je bila enajst in poklicala, sem, da si uredim rezervacijo on štirinajsti uri. Na srečo je bilo še veliko miz prostih tako, da z rezervacijo nisem imela nobenih težav. Ker je bilo do takrat še veliko časa, sem si skuhala kavico in odšla na teraso brat knjigo. Ob prijetnem vetru, ki je pihal, sem prebrala zelo veliko strani in še dobro, da sem si pripravila budilko, ker bi verjetno pozabila na uro. Ura je bila ena popoldan, odšla sem pod tuš, ter se uredila za kosilo, s seboj se pa vzela še torbo za na plažo, ker se potem dobim še s prijateljicami na plaži. 

V miru sem prispela do lokacije, kjer me je pričakala prijazna postrežba, ki jo nudi Izola restavracija, v kateri imam rezervacijo. Ker sem že prej naročila, da bom za kosilo jedla rižoto z morskimi sadeži, sem tudi zelo hitro prejela naročilo.

Ker so moje prijateljice prišle malo prej, sem jih še povabila, da nam Izola restavracija skuha svojo odlično kavo, preden se odpravimo na plažo.